Dop/Namngivning

När våra barn ska få sitt namn brukar man ha en ceremoni, en del väljer att gå till kyrkan och döpa sina barn och en del väljer att ha en namngivningsfest. Hur som helst så brukar det vara så att man ger barnet presenter vid dessa tillfällen. Så vad ger man då en så liten person? Ja oftast brukar det vara sådant som bebisen kan använda. Allt från leksaker till barnböcker till kläder. Det är även vanligt att man ger bebisen smycken, såkallade dopsmycken. Det brukar vara små hjärtan i guld och silver tillexempel.

Den dom/namngivningspresent som är den allra mest traditionella av dem alla måste nog ändå vara dopskeden. Det är oftast en silversked med något ingraverat på, det kan vara namnet på barnet, en nallebjörn etc. Det finns flera olika varianter, ofta bestäms det innan vem som ger dopskeden i present. Ofta är det någon närstående som far- eller morföräldrar eller dopfaddern om man har en sådan. När man ska köpa present vid detta tillfälle så är det faktiskt inte livsnödvändigt att det ska vara något som passar barnet just nu. Det kan vara något som dem har nytta av längre fram också. Varför inte köpa kläder i lite olika storlekar tillexempel? Bebisar växer väldigt fort och de kläder dem kan ha en månad kan vara för små två månader efteråt. Andra bra saker är presentkort på blöjor, barnmat och annat som barn behöver när de är små.

Sagoböcker är även det populärt, gärna den lite finare sorten. Kanske en klassiker från när föräldrarna var små i nyutgåva. Något som blir speciellt för hela familjen. Ja det finns massor att köpa till ett barn som ska döpas eller ha namngivningsfest. Tänk bara att det ska vara något som bebisen kan använda, även om det inte blir nu så kanske senare.